Klantcase: Microsoft West Europa

Versterking van het Microsoft West Europa Team

Gedurende een jaar heeft Cross Impact het internationale Windows team versterkt. Vanwege de enorme belangen van Windows voor Microsoft zocht men niet alleen resources, maar vooral ook kennis en kunde om de verkopen van Windows verder uit te bouwen.

De werkzaamheden waren verdeeld over drie programma’s welke geadopteerd moesten worden door twaalf Microsoft vestigingen en hun partner ecosystemen verspreid over West-Europa.

Het eerste programma stelde Microsoft-partners in staat om een succesvolle business te creëren rondom de Microsoft Windows propositie. Doelstellingen zijn een hogere omzet en meer transacties evenals meer Windows implementaties en casestudies. Om dit bereiken is zwaar ingezet op trainingen op het vlak van techniek, verkoop en marketing. Daarnaast is een exclusieve set van partners diepgaand begeleid en zijn de diverse landen bezocht om het programma toe te lichten en draagvlak te creëren.

Het tweede programma was een campagne dat zich richtte op klanten en partners. Onderdelen waren speciale promoties, partnerevenementen (vooral voor ’Large Account Resellers’), het opstellen van een playbook en een verbreding van Windows-verkopende partners.

De derde taak voor Cross Impact binnen het internationale Windows team betrof de set-up en implementatie van een incentive, speciaal voor alle West-Europese Microsoft distributeurs. Dit omvatte onder meer het aansturen van de concept-creatie en de website en het afstemmen van de benodigde marketingmaterialen. Dit alles heeft geresulteerd in participatie van honderden vertegenwoordigers van distributeurs, en bovenal meer verkoop van Windows.

Cross Impact heeft veel waarde toegevoegd door het bouwen van een community & enthousiasme, door te zorgen dat de landen zich blijven richten op de prioriteiten en door gestroomlijnde communicatie tussen het hoofdkantoor in Redmond, WE en de landenvestigingen. De klant was verder geholpen door tijdsbesparing via zelfstandige uitvoering, het uitwisselen van best practices en door KPI monitoring en rapportages.

“Michel du Croix toont een geweldige combinatie van diepgaande kennis van marketing, IT-branche-ervaring en projectmanagement vaardigheden. Zeer effectief in internationale teams en gevoelig voor culturele verschillen. Dingen voor elkaar krijgen. Een plezier om mee te werken.”

Katharina Thiel 

Microsoft West Europa – Windows SMB Lead

 Microsoft CEE