Klantcase: Seneca SmartSite

Marketing van een marktleider

Seneca is met SmartSite in Nederland al enige jaren een toonaangevende leverancier van Content Management Systemen.

Zeer succesvol, maar voor het gevoel van de directie een “verborgen winnaar”. Andere spelers waren zeer zichtbaar in de pers, op beurzen en bij pitches. Het was de wens van het management team een strategie en positionering te ontwikkelen die de positie van SmartSite zou bevestigen en versterken, gegeven het feit dat het product in een groot aantal markten inzetbaar is. Dit alles moest worden vastgelegd in een business plan, compleet met actieplan.

Bovendien moest dit de basis vormen voor de briefing van een nieuw te kiezen communicatiebureau. Binnen enkele maanden werd een compleet traject doorlopen waarin onderzoek werd gedaan naar klanten, partners, concurrenten en influencers.

In combinatie met een analyse van de competenties van Seneca en SmartSite werd de basis gelegd voor de strategie en de positionering in de markt. Niet veel later was het complete business plan vastgelegd en werden de lijnen voor het nieuwe jaar uitgezet.

Op basis van al deze keuzen werden een aantal bureaus uitgenodigd voor een pitch. Na een korte periode werd de leidende marktpositie bevestigd door verscheidende marktonderzoeksrapporten.

Seneca