Klantcase: Microsoft Nederland

Partnerondersteuning met “EasyEvent”

Geen ander bedrijf introduceert zoveel nieuwe producten en lanceert zoveel nieuwe campagnes als Microsoft. Veel van deze campagnes geven aandacht aan het kanaal. Het zijn juist de resellers die de Microsoft producten naar de markt brengen. Voor veel van deze resellers geldt dat de dagelijkse gang van zaken zoveel tijd in beslag neemt, dat ze niet toekomen aan tijdrovende marketingactiviteiten.

Juist voor het verkopen van software is het aloude ‘zien is geloven’ van groot belang. Veel resellers denken dat het organiseren van een seminar veel tijd kost. Om ze daarin tegemoet te komen wilde Microsoft een standaardformaat voor een evenement aanbieden.

Cross Impact heeft samen met NoSuch Company het EasyEvent ontwikkeld. Het EasyEvent is een instrument waardoor Microsoft bij nieuwe campagnes partners eenvoudig een standaard evenement kan bieden. Het EasyEvent bestaat uit een groot aantal deliverables, zoals uitnodigingsbrieven, deelnemerslijsten, programma, presentaties en dankbrieven. Aan de hand van een concreet draaiboek en een planningtool kan de reseller stap voor stap zijn evenement organiseren, zonder het wiel opnieuw te hoeven uitvinden.

Voordeel voor de reseller is dat hij zonder enorme investering in tijd en geld een zeer professioneel evenement kan organiseren. Dit brengt hem in contact met nieuwe en bestaande klanten en zal dus direct tot omzet leiden.

Microsoft Nederland